woensdag 6 maart 2019

De tuinpoort



De tuinpoort

Een schuifpoort is een van de duurste tuinpoorten die er is. Deze tuinpoort is een mooie en veilige afsluiting van je tuin of terrein. De deuren schuiven naar de zijkant open, dit kost weinig ruimte, alleen aan de zijkant. Er zijn verschillende mogelijkheden en soorten die je hebt met een schuifpoort. In dit artikel lees je alles over de schuifpoort en na het lezen weet je of dit type tuinpoort iets voor jou is.

Materialen schuifpoort

Net zoals de meeste tuinpoorten kan je bij de schuifpoort ook kiezen tussen hout en metaal. Bij houten schuifpoorten wordt doorgaans hardhout gebruikt. Dit komt omdat een schuifpoort veel te verduren krijgt. Daarom is hardhout de beste optie. Na een jaar zal het hout vergrijzen, hoewel dit geen invloed heeft op de levensduur vinden sommige mensen dit niet mooi. Je kan het hout dan behandelen met speciale oliën. Dit zorgt ervoor dat de originele kleur behouden blijft. Ook is het natuurlijk mogelijk het hout te verven in elke kleur die je wil.

Er zijn twee soorten metalen schuifpoorten, de sierpoorten en spijlenpoorten. Sierpoort ogen klassieker en zijn meer geschikt voor tuinen terwijl spijlenpoorten meestal worden gebruikt op bedrijventerreinen. Omdat metaal gevoelig is voor roest wordt het altijd verzinkt. Dit geeft een zilverenkleur. Wanneer je een andere kleur wil, kan je de poort laten poedercoaten. Dit kan in elke kleur naar keuze. Vaak is dit een meerprijs van 10% op de totale prijs.

Veiligheid en gemak

Voor het afsluiten en extra veiligheid kan je kiezen tussen manuele sloten of elektrische sloten. Een manueel slot is een cilinderslot of een simpel hangslot. Een elektrisch slot is bijvoorbeeld met een pincode. Dit is een stuk veiliger. Daarnaast kan je de poort nog veiliger maken door een camerasysteem of intercom te laten installeren. Hierdoor weet je wie je op je terrein laat.

Voor extra gemak kan je de schuifpoort laten automatiseren. Dit zorgt ervoor dat je met een druk op de knop de poort kan openen als je bijvoorbeeld aan komt rijden.

Prijs van een schuifpoort

De prijs van een houten schuifpoort ligt tussen de €2.200 en €4.500 en voor een metalen schuifpoort tussen de €965 en €2.000 afhankelijk van het formaat en of hij gecoat is. Daarnaast kan je de poort laten automatiseren voor een bedrag tussen de €4.000 en €5.500.

vrijdag 1 maart 2019

De gebruikte materialen voor een looppoort


De gebruikte materialen voor een looppoort

De looppoort is een van de meest gebruikte doorgangen bij een omheining van tuin of terrein. Een looppoort van metaal is de sterkste mogelijkheid die je hebt terwijl een houten looppoort een warmere uitstraling heeft. Zo heeft elk materiaal zijn eigen voordelen maar ook eigen prijs. In dit artikel lees je alles over de verschillende materialen en bijbehorende prijzen.

Metalen looppoorten

Het meest gebruikte metaal voor looppoorten is ijzer. IJzer is alleen wel roestgevoelig, om dit tegen te gaan krijgt het altijd een zinkbad. Als het ijzer uit het zinkbad komt kan het niet meer roesten. Wil je ervoor zorgen dat je looppoort ook nog eens onderhoudsvrij is? Dan kan je het hekwerk laten coaten. Standaard wordt dit gedaan in zwart of in verschillende grijs- of groentinten. Als je het niet laat coaten dan is het hekwerk zilvergrijs zoals je vaak ziet rond bedrijventerreinen. Je kan de poort ook laten coaten in een andere RAL-kleur maar dit is soms tegen een meerprijs.

De metalen looppoorten zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen: de sierpoort, spijlenpoort en gaaspoort. De sierpoort wordt het meeste gebruikt bij tuinen en hebben een klassieke uitstraling. Een spijlenpoort wordt doorgaans gebruikt voor bedrijventerreinen en een gaaspoort komt niet vaak voor en wordt soms gebruikt bij tuinen of weilanden. De prijs van een metalen looppoort ligt tussen de €130 en €300. De prijs is afhankelijk van het formaat, ontwerp en kleur.

Houten looppoorten

Voor een houten looppoort heb je eigenlijk twee keuzes: hardhout of geïmpregneerd. Het grote voordeel van hardhout is dat het zeer duurzaam is, het gaat langer dan 25 jaar mee. Het hardhout hoeft niet behandeld te worden. Hierdoor zal het wel binnen een jaar vergrijzen, om dit tegen te gaan kan je ervoor kiezen om het hout te behandelen met speciale oliën.

Geïmpregneerd hout is een stuk goedkoper dan hardhout. Geïmpregneerd hout bestaat uit zacht hout dat is behandeld met een zoutoplossing zodat het niet gaat rotten. Dit soort hout gaat 10 tot 15 jaar mee. De prijs voor een houten looppoort loopt zeer ver uit elkaar door de verschillende houtsoorten. De prijs ligt tussen de €20 en €500, afhankelijk van het hout en ontwerp.