maandag 1 april 2019

Warmtepomp kosten en subsidies


Als u graag meer wilt weten over warmtepomp kosten en subsidies dan kunt u daarvoor bij ons terecht. De warmtepomp kosten en subsidies zijn erg belangrijk om te weten indien u een weloverwogen keuze wilt maken om er een te kopen. Elk model heeft andere eigenschappen en vergen andere installatiemethoden om het pompsysteem in gereedheid te brengen. De kosten ervan variëren daarom sterk. Om de hoge prijs van sommige installaties te drukken en de aankoop ervan zodoende aan te sporen zijn er diverse subsidies voor beschikbaar gesteld.
Overigens is niet voor elk pompsysteem een subsidiëring verkrijgbaar. Zo zijn de allergoedkoopste modellen direct te kopen. Dat kan al vanaf een paar duizend euro. Dat gaat dan bijvoorbeeld om een lucht-lucht warmtepomp. Andere varianten die te koop zijn kunnen wel in aanmerking komen voor warmtepomp subsidies om te kosten te verminderen.

Fikse subsidiëring voor efficiënte pompen

Men kan de beste subsidiëring krijgen op de meest efficiënte warmtepompen. De kosten voor deze modellen zijn dan ook erg hoog waardoor een fikse subsidie het een stuk aantrekkelijker maakt om deze te kopen. De reden voor de hogere prijzen ligt niet in de uitvoering van de pomp zelf. Het ligt juist bij het installeren van het geheel. Deze warmtepompen zijn aanzienlijk lastiger om te plaatsen, omdat er in de meeste gevallen diep in de grond moet worden geboord. Dat betekent dat er veel handelen moeten worden verricht die bij andere installaties niet aan de orde zijn wil men bijvoorbeeld een radiator van de centrale verwarming koppelen. Daarnaast is het niveau van expertise dat erbij komt kijken niet te vergelijken. Op die wijze liggen de kosten voor de grond-water warmtepompen bijvoorbeeld erg hoog waardoor een subsidie hiervoor erg goed uitpakt.

Hulp van een warmtepomp specialist

Als warmtepomp specialist kunnen we de kosten en subsidies uitvoerig met u doornemen. Zo kunt u een afweging maken over wat u precies wilt en wat mogelijk is om uit te besteden. Door onze adviezen kunt u ervoor zorgen dat u de juiste keuze maakt waar u nog jaren plezier van hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten