zondag 7 april 2019

Wat is VvE beheer?


Een Vereniging van Eigenaren (VvE) zorgt ervoor dat het beheer en onderhoud van een bepaald gebouw wordt geregeld. Het VvE beheer in Amsterdam kan worden geregeld door een externe partij. Voor VvE beheer Amsterdam zijn er verschillende organisaties die je kan inhuren. Maar wat doet een VvE beheerder nou voor jouw Vereniging van Eigenaren? Dat lees je in dit artikel.

Wat doet een VvE beheerder?

De vergadering van de Vereniging van Eigenaren bepaalt wat de taken van een VvE beheerder zijn. Hierdoor bepaalt de VvE altijd zelf wat de VvE beheerder doet voor hen. Vaak doet een beheerder zoals Millen3um VvE beheer het financiĆ«le beheer en het technisch beheer. In sommige gevallen houdt de VvE beheerder ook de verzekeringen van de VvE bij.

Onder het financiƫle beheer en technisch beheer vallen weer aparte zaken zoals een meerjarenonderhoudsplan opstellen en uitvoeren. Ook kan een VvE beheerder verschillende collectiviteitskortingen regelen bij verzekeraars. Er hangen dus voornamelijk alleen maar voordelen aan het laten beheren van de VvE.

Het vinden van VvE beheer

Er zijn veel organisaties die professioneel bezig zijn met het beheren van Verenigingen van Eigenaren. Bij sommige organisaties zoals makelaarskantoren, administratiebureaus en boekhoudkantoren zijn het extra werkzaamheden. Er zijn ook organisaties die zich alleen maar bezig houden met het beheren van VvE beheer. Deze partijen zijn eenvoudig te vinden via zoekmachines als Google. Voor nieuwbouw of aanpassingen aan vastgoed kan men een maquette laten maken. De Maquette kosten zijn op de opgegeven verwijzing te vinden.

Het is verstandig om een VvE beheerder te kiezen die gecertificeerd is. Er zijn verschillende organisaties die certificaten uitschrijven maar de bekendste is de SKW certificatie. Een certificaat geeft geen garantie dat het VvE beheer bij de persoonlijke wensen past van de Vereniging van Eigenaren. Het certificaat van SKW is in het leven geroepen zodat er bepaalde interne processen gewaarborgd worden. Het is niet verplicht om een VvE beheerder met certificaten in te schakelen maar het kan wel verschillende voordelen bieden voor de VvE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten