dinsdag 24 september 2019

Dit kan een VT2000 VvE beheerder voor u betekenen

Omdat niet iedereen kennis heeft van technische en administratieve taken die komen bij het uitvoeren van de taken van een Vereniging van eigenaren wordt er vaak een VvE beheerder ingeschakeld. Het beheren van een VvE kost daarnaast veel tijd en moet zakelijk omgaan met uw buren, dit kan best lastig zijn. VT2000 is een partij die deze activiteiten voor u kan overnemen. Bij VT2000 maakt u kennis met een zeer enthousiast en betrokken team die werkt op een flexibele en persoonlijke manier. In dit artikel zullen wij u meer vertellen over de taken die een VvE beheerder voor u kan overnemen!

Waar bestaat het VvE uit?

De verenging van eigenaren bestaat uit een aantal organen. Deze organen worden opgenomen in de door het VvE opgestelde splitsingsakte. Alhoewel deze akte door het VvE moet worden opgesteld vindt u hier vaak dezelfde organen in. Dit komt omdat de splitsingsakte vaak wordt opgesteld naar een modelreglement. De organen die u vaak vindt in de splitsingsakte zijn de volgende: De vergadering, de voorzitter, de kascommissie en het bestuur. De VvE beheerder is overigens niet opgenomen in deze splitsingsakte. De VvE is namelijk vrij om te bepalen wat de taken van de VvE beheerder zijn. Dit betekend ook dat zij geen statutaire bevoegdheden hebben.

De taken van een VvE beheerder

De taken van de VvE beheerder zijn onder te verdelen in drie facetten: administratief beheer, technisch beheer en bestuurstaken. Administratief beheer gaat vooral over het innen van de bijdrage die de leden financieel moeten leveren. Daarnaast wordt de jaarrekening en begroting opgesteld door de VvE beheerder. Het technische beheer omvat het opstellen van een meerjaren onderhoudsplan. In dit plan worden de geplande werkzaamheden opgenomen die qua onderhoud aan het complex gedaan moeten worden. Daarnaast zal de VvE beheerder offertes vergelijken en controleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten